



BOLU
YÜZÖLÇÜMÜ: 7.410 km²
NÜFUS: 276.506 (2011)
İL TRAFİK NO: 14
İLÇELER: Bolu (merkez), Akçakoca, Cumaova, Düzce, Gerede, Gölyaka, Göynük, Kıbrısçık, Mengen, Mudurnu, Seben, Yığılca
İLGİ ÇEKİCİ YERLER: Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü, Kartalkaya, Şifalı Su ve Sünnet Gölü Orman İçi Dinlenme Yerleri, Akçakoca Plajları, Bolu Büyük ve Küçük Kaplıcaları, Hisartepe ve Üskübü (Konuralp) Kalıntıları, Seben Çeltikdere Kaya Evleri, Ceneviz, Keçi Kaleleri, Antinoos Tapınağı, Bolu ve Mudurnu’daki Yıldırım Beyazıd Külliyeleri, Göynük’teki Akşemseddin Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Camisi ve Süleyman Paşa Hamamı, Bolu ve Konuralp Müzeleri, Konuralp Roma Tiyatrosu (Kırıkbasamaklar).
İl Kültür Müdürlüğü
Tel: (374) 215 76 22
Faks: (374) 215 36 32
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü
Kültür Merkezi – BOLU
Tel: (0 374) 215 11 37
Faks: (0 374) 215 36 32
Müze
Bolu Müzesi
Adres: Bolu Kültür Merkezi – Bolu
Tel: (374) 215 39 72
Örenyeri
Akşemsettin Türbesi- Göynük
Önemli Günler
Mahalli Kutlama Günleri:
Akşemseddin’i Anma Günleri
Göynük
24 Temmuz
Yağlı Güreş Müsabalaları
Gerede-Esentepe
Temmuz Ayının Son Pazar Günü
Atatürk’ün Bolu’ya Gelişi
Bolu
17 Temmuz
Abant Bayramı
Abant-Bolu
Temmuz 2. Pazar
Atatürk’ün Düzce’ye Gelişi
Düzce
18 Temmuz
Tokat Hayrettin Anma Günü
Elmalık Köyü
Temmuz İlk Cumartesi
Ümmü Kemal Anma Günü
Tekke Köyü
Temmuz İlk Cuma
Festivaller:
Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali
Mengen-Bolu
Haziran İlk Cumartesi
Şenlikler:
Kızık Yayla Bayramı
Kızık Yaylası -Seben
Temmuz İlk Pazar
Kiraz Bayramı
Bolu
4 Temmuz
Şeyhül-İmran Hacet Bayramı
Mudurnu
Temmuz İlk Pazar
Zümrüt Güreşleri
Düzce
12-14 Haziran
Panayırlar:
Panayır
Bolu
20 Ağustos-20 Eylül
Panayır
Gerede
2-4 Ekim
Panayır
Seben
Eylül’ün Son Haftası
Panayır
Göynük
Eylül’ün Son Haftası
Abant’a Nasıl Gidilir?
Abant ,Bolu’ya 32 km uzaklıkta. Ankara ve İstanbul’u birbirine bağlayan uluslararası E-5 kara yolunun Bolu Dağı mevkiinden sapıldığında Abant Yolu başlıyor. İki yanı ağaçlarla kaplı 21 km’lik yolun sonunda Abant var. Eğer özel aracınız yerine otobüs ile Bolu’ya gelmişseniz, kentten Abant’a minibüs seferleri var. Abant yolu, mevsim şartları ne olursa olsun sürekli açık tutuluyor.
Abant’ta Ne Yenir?
Bolu Dağı yol boyunca, et ızgara türü lokantalar ve restoranlarla dolu. Koru Otel’in restoranından özel special koru kebap, bıldırcın ızgara, kaşar peynirli domates çorbası, en çok siparişi verilenler! Otobüs şirketlerinin mola yerleri bir başka alternatifiniz olabilir. Koru Market dağ çileği reçelleri, bal alabileceğiniz yer. Abant Yolu üzerinde Alabalık çiftlik restoranı, göl kenarında ise çeşitli seçimler yapabileceğiniz restoranlar, kafeler ve zengin çeşitli açık büfe otel restoranları seçenekler arasında bulunuyor.
Abant’ta Nerede Kalınır?
Abant’ta iki büyük otel var. İlki üç yıldızlı Turban Abant Oteli. 95 odası ve 190 yatağı var. Diğeri özel sektöre ait ve son yıllarda yapılan dört yıldızlı Abant Palace. 171 odalı ve 350 yatak kapasiteli.
BOLU KARTALKAYA MERKEZİ
Kartalkaya kayak merkezi Batı Karadeniz bölgesinde, Bolu il merkezinin güneydoğusunda, Köroğlu dağları üzerinde yer almaktadır. Alp kayağı, Kayaklı koşu (Cross-Country) ve Tur kayağı için çok uygun koşullara sahiptir.
Ulaşım: Bolu şehir merkezine 54 km., Ankara karayoluna ise 28 km. uzaklıktadır. Ankara Esenboğa Havaalanı – Bolu arası, karayolu ile 220 km., İstanbul Atatürk Havaalanı – Bolu arası ise karayolu ile 275 km.dir.
Bu mesafe özel araç veya otobüsle 45 dakika sürmektedir. Şehir merkezinden kayak merkezine ulaşım 45 dakika sürmektedir. Halk otobüsleri ve minibüs bulunur. Ayrıca bir çok otel müşteriler için servis organize etmektedir.
Coğrafya: Kayak alanı 1850 – 2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır. Yöre, yarı ılıman bir iklime sahiptir. Kartalkaya Kayak Merkezi ve çevresi orman örtüleri ile kaplıdır. Hakim rüzgar yönü batı – kuzeybatıdır.
Kayak için en uygun zaman ise 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındadır. Normal kış koşullarında üç metre kar yağışı görülmektedir. Mevsim başında toz kar mevsim sonunda ise ıslak kar özellikleri görülür.
Konaklama ve Diğer Hizmetler: Kartalkaya’da toplam yatak kapasitesi 1005 olan iki adet konaklama tesisi bulunmaktadır. Otellerde lokanta, yüzme havuzu, disko-bar-oyun salonu mevcuttur. Kayak hocası ve kayak malzemeleri temin edilebilir.
Mekanik Tesisler ve Pistler: 2 adet telesiej, 6 adet telesiki ve 3 adet baby lift olmak üzere toplam 11 mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi 6000 kişi/saattir. 12 adet pistte toplam uzunluk 20 km.yi bulmaktadır.
- Yeşil Lift (Chairlift – 700 m)
- Çamçukuru Lift (Chairlift – 650 m)
- İnekçayırı 1-2 (Ski-Lift – 900 m)
- Resuldede 1-2 (Ski-Lift – 600 m)
- Kazankaya (Ski-Lift – 650 m)
- Köroğlu Lift (Ski-Lift – 1200 m)
- 2 Baby-Lift
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder