9 Nisan 2012 Pazartesi

BOLU






















BOLU






YÜZÖLÇÜMÜ: 7.410 km²











NÜFUS: 276.506 (2011)






İL TRAFİK NO: 14






İLÇELER: Bolu (merkez), Akçakoca, Cumaova, Düzce, Gerede, Gölyaka, Göynük, Kıbrısçık, Mengen, Mudurnu, Seben, Yığılca






İLGİ ÇEKİCİ YERLER: Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü, Kartalkaya, Şifalı Su ve Sünnet Gölü Orman İçi Dinlenme Yerleri, Akçakoca Plajları, Bolu Büyük ve Küçük Kaplıcaları, Hisartepe ve Üskübü (Konuralp) Kalıntıları, Seben Çeltikdere Kaya Evleri, Ceneviz, Keçi Kaleleri, Antinoos Tapınağı, Bolu ve Mudurnu’daki Yıldırım Beyazıd Külliyeleri, Göynük’teki Akşemseddin Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Camisi ve Süleyman Paşa Hamamı, Bolu ve Konuralp Müzeleri, Konuralp Roma Tiyatrosu (Kırıkbasamaklar).











İl Kültür Müdürlüğü






Tel: (374) 215 76 22

Faks: (374) 215 36 32






Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü






Kültür Merkezi – BOLU

Tel: (0 374) 215 11 37

Faks: (0 374) 215 36 32






Müze






Bolu Müzesi

Adres: Bolu Kültür Merkezi – Bolu

Tel: (374) 215 39 72










Örenyeri






Akşemsettin Türbesi- Göynük






Önemli Günler






Mahalli Kutlama Günleri:






Akşemseddin’i Anma Günleri

Göynük

24 Temmuz






Yağlı Güreş Müsabalaları

Gerede-Esentepe

Temmuz Ayının Son Pazar Günü






Atatürk’ün Bolu’ya Gelişi

Bolu

17 Temmuz






Abant Bayramı

Abant-Bolu

Temmuz 2. Pazar






Atatürk’ün Düzce’ye Gelişi

Düzce

18 Temmuz






Tokat Hayrettin Anma Günü

Elmalık Köyü

Temmuz İlk Cumartesi






Ümmü Kemal Anma Günü

Tekke Köyü

Temmuz İlk Cuma



Festivaller:






Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali

Mengen-Bolu

Haziran İlk Cumartesi






Şenlikler:






Kızık Yayla Bayramı

Kızık Yaylası -Seben

Temmuz İlk Pazar






Kiraz Bayramı

Bolu

4 Temmuz






Şeyhül-İmran Hacet Bayramı

Mudurnu

Temmuz İlk Pazar






Zümrüt Güreşleri

Düzce

12-14 Haziran






Panayırlar:






Panayır

Bolu

20 Ağustos-20 Eylül






Panayır

Gerede

2-4 Ekim






Panayır

Seben

Eylül’ün Son Haftası






Panayır

Göynük

Eylül’ün Son Haftası











bolu abantAbant’a Nasıl Gidilir?






Abant ,Bolu’ya 32 km uzaklıkta. Ankara ve İstanbul’u birbirine bağlayan uluslararası E-5 kara yolunun Bolu Dağı mevkiinden sapıldığında Abant Yolu başlıyor. İki yanı ağaçlarla kaplı 21 km’lik yolun sonunda Abant var. Eğer özel aracınız yerine otobüs ile Bolu’ya gelmişseniz, kentten Abant’a minibüs seferleri var. Abant yolu, mevsim şartları ne olursa olsun sürekli açık tutuluyor.






Abant’ta Ne Yenir?






Bolu Dağı yol boyunca, et ızgara türü lokantalar ve restoranlarla dolu. Koru Otel’in restoranından özel special koru kebap, bıldırcın ızgara, kaşar peynirli domates çorbası, en çok siparişi verilenler! Otobüs şirketlerinin mola yerleri bir başka alternatifiniz olabilir. Koru Market dağ çileği reçelleri, bal alabileceğiniz yer. Abant Yolu üzerinde Alabalık çiftlik restoranı, göl kenarında ise çeşitli seçimler yapabileceğiniz restoranlar, kafeler ve zengin çeşitli açık büfe otel restoranları seçenekler arasında bulunuyor.











Abant’ta Nerede Kalınır?

Abant’ta iki büyük otel var. İlki üç yıldızlı Turban Abant Oteli. 95 odası ve 190 yatağı var. Diğeri özel sektöre ait ve son yıllarda yapılan dört yıldızlı Abant Palace. 171 odalı ve 350 yatak kapasiteli.









BOLU KARTALKAYA MERKEZİ






Kartalkaya kayak merkezi Batı Karadeniz bölgesinde, Bolu il merkezinin güneydoğusunda, Köroğlu dağları üzerinde yer almaktadır. Alp kayağı, Kayaklı koşu (Cross-Country) ve Tur kayağı için çok uygun koşullara sahiptir.






Ulaşım: Bolu şehir merkezine 54 km., Ankara karayoluna ise 28 km. uzaklıktadır. Ankara Esenboğa Havaalanı – Bolu arası, karayolu ile 220 km., İstanbul Atatürk Havaalanı – Bolu arası ise karayolu ile 275 km.dir.






Bu mesafe özel araç veya otobüsle 45 dakika sürmektedir. Şehir merkezinden kayak merkezine ulaşım 45 dakika sürmektedir. Halk otobüsleri ve minibüs bulunur. Ayrıca bir çok otel müşteriler için servis organize etmektedir.



Coğrafya: Kayak alanı 1850 – 2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır. Yöre, yarı ılıman bir iklime sahiptir. Kartalkaya Kayak Merkezi ve çevresi orman örtüleri ile kaplıdır. Hakim rüzgar yönü batı – kuzeybatıdır.






Kayak için en uygun zaman ise 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındadır. Normal kış koşullarında üç metre kar yağışı görülmektedir. Mevsim başında toz kar mevsim sonunda ise ıslak kar özellikleri görülür.






Konaklama ve Diğer Hizmetler: Kartalkaya’da toplam yatak kapasitesi 1005 olan iki adet konaklama tesisi bulunmaktadır. Otellerde lokanta, yüzme havuzu, disko-bar-oyun salonu mevcuttur. Kayak hocası ve kayak malzemeleri temin edilebilir.






Mekanik Tesisler ve Pistler: 2 adet telesiej, 6 adet telesiki ve 3 adet baby lift olmak üzere toplam 11 mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi 6000 kişi/saattir. 12 adet pistte toplam uzunluk 20 km.yi bulmaktadır.






- Yeşil Lift (Chairlift – 700 m)

- Çamçukuru Lift (Chairlift – 650 m)

- İnekçayırı 1-2 (Ski-Lift – 900 m)

- Resuldede 1-2 (Ski-Lift – 600 m)

- Kazankaya (Ski-Lift – 650 m)

- Köroğlu Lift (Ski-Lift – 1200 m)

- 2 Baby-Lift







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder